Dagelijks hebben we minstens 250 gram groente nodig. Groente alleen bij de warme maaltijd is niet voldoende. Maak er een gewoonte van om ook groente bij je lunch of tussendoor te eten. Deze eenvoudige salade is ideaal als bijgerecht of als tussendoortje. De variaties zijn eindeloos, vervang bijvoorbeeld de ei door kipfilet of zalm. Voeg er eventueel geraspte kaas aan toe.
Dit heb je nodig voor 2 porties:
- 2 tomaten
- 2 eieren
- 1 komkommer
- 1 theelepel olijfolie
- 1 eetlepel chiazaad
- ¼ (25 g) ui
- Peper en zout
En zo maak je het
- Kook de eieren gaar en laat het even afkoelen. Ontdoe de schillen van de gekookte eieren en snijd ze in stukjes.
- Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes en de ui in snippers.
- Meng alle ingrediënten samen en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de salade in twee kommen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 140 kcal
Eiwit: 9 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 9 gram
Eet smakelijk!
Groetjes van Kai