Individuele begeleiding

Als diëtist zijn we dé specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Iedereen weet wel wat over voeding, maar er bestaan ook veel misverstanden. En wat voor de één goed werkt, hoeft bij de ander niet zo uit te pakken. Ieder mens is uniek en daarom geven wij altijd een persoonlijk advies.

Soms vraagt je gezondheid een aanpassing in je voedingspatroon. Zoals wanneer je wilt afvallen, bij diabetes, of bij darmklachten. Als ervaren diëtisten kunnen wij je helpen met praktische tips en persoonlijke begeleiding bij het veranderen van jouw voeding en leefstijl.

Tijdens het eerste consult nemen we je huidige situatie door. Er wordt gekeken naar jouw persoonlijke wensen en doelstellingen. Vervolgens nemen we met je jouw voeding en leefstijl door. Daarna stellen we met je, rekening houdend met jouw wensen en situatie, een persoonlijk advies op.

Soms is dit in een eenmalig gesprek, maar meestal begeleiden we je voor een langere tijd om te helpen bij het aanleren en volhouden van jouw nieuwe voedingsgewoonten

ACT

In onze begeleidingstrajecten werken we met de gedragstraining Acceptance Commitment Therapy, ook wel ACT genoemd. ACT is een methode die jouw vaardigheden leert waardoor je minder op de automatische piloot gaat leven. Je leert stil te staan en te kiezen op basis van wat jij persoonlijk belangrijk vindt in je leven. Waarom wil je afvallen of gezonder leven? Het helpt je daarnaast om te gaan met obstakels zoals stress, niet-helpende gedachtes en gevoelens die je tegenkomt. Hoe bewuster je bent van de dingen die je doet, hoe beter je in staat bent om keuzes te maken en te leven naar wat jij écht belangrijk vindt.