Alle Recepten, Koolhydraatarm, Lunch, Vegetarisch, Warme maaltijd
Tomatensoep met stukjes ei en courgette
Deze heerlijke tomatensoep met stukjes ei komt oorspronkelijk uit de Chinese keuken. Deze soep is koolhydraatarm en gemakkelijk te bereiden.
Dit heb je nodig voor 2 porties
- 2 tomaten
- 2 kleine eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje (15 g) verse gember
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- ¼ courgette
En zo maak je het:
- Was de tomaten en courgette en schil de gember.
- Snijd de tomaten, courgette, ui, gember en knoflook in stukjes.
- Verhit een pan met olie en wok de knoflook en gember voor 1 minuut. Voeg vervolgens de stukjes tomaten, courgette en ui toe.
- Klop de eieren los en voeg het langzaam toe aan 400ml kokend water.
- Doe de resterende ingrediënten in het kokende water en voeg zout toe naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Energie: 160 kcal
Eiwitten: 8 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 10 g
Vezels: 2 g