Dit heerlijke gerecht is voedzaam en eenvoudig klaar te maken. Tevens past het bij een koolhydraatbeperkt dieet. Garnalen bevatten eiwitten en veel vitamine B12 en passen daarom bij een gezond eetpatroon. Wist je dat garnalen grijs van kleur. Pas als ze aan boord van de vissers zijn gekomen en zijn gekookt krijgen ze een roze kleurtje.
Dit heb je nodig voor een portie
- 5-6 of 100 g verse ongepelde garnalen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bosui
- 1 schijfje citroen
- ½ eetlepel sojasaus
- Peper en zout
En zo maak je het
- Verwijder de koppen van de garnalen. Snijd de garnalen in de lengte langs de rug open. Maak de garnalen met water schoon en giet het water af. Snijd de knoflook en bosui in kleine stukjes en ringen.
- Verhit een pan met een olijfolie en bak de garnalen gaar(circa 2-3 minuten aan beide kanten). Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Strooi de knoflook en bosuitjes over de garnalen en roerbak het voor circa 30 – 60 seconden. Doe het gerecht op een bord en voeg sojasaus en citroensap aan toe.
- Serveer het gerecht met groentesalade, eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Energie: 214 kcal
Eiwit: 20 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 12 gram
Waarvan verzadigd: 2 gram
Voedingsvezel: 1 gram