Alle Recepten, Koolhydraatarm, Warme maaltijd
Spaghetti met geitenkaas en broccoli
Deze week een lekker en gezond vegetarisch gerecht! Wanneer je koolhydraatbeperkt eten kan je de volkorenspaghetti vervangen door zero pasta of courgette/pompoenspaghetti.
Wat heb je nodig?
– 300 g ongekookte volkoren spaghetti
– 2 stronken broccoli (ongeveer 500 g)
– 250 g champignons
– 100 g geitenkaas
– 50 g walnoten
– 2 limoenen
– oregano
– peper
Zo maak je het:
– Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de spaghetti al dente (in ongeveer 10 minuten).
– Snij de broccoli in roosjes. Kook de broccoli kort zodat het knapperig blijft en de vitaminen en mineralen niet verloren gaan.
– Snij de champignons in schijfjes en bak deze kort in een pan.
– Snij de walnoten grof in stukjes. Snij ook de limoen door midden.
– Giet de spaghetti en broccoli af en serveer dit samen met de champignons op een bord.
– Verdeel de geitenkaas in brokken en strooi dit samen met de stukjes walnoot over de spaghetti.
– Breng naar keuze op smaak met oregano, peper en limoen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 446 kcal
Eiwit: 20 g
Koolhydraten: 52 g
Vetten: 15 g
waarvan verzadigd: 4 g
waarvan onverzadigd: 11 g
Voedingsvezels: 11 g