Alle Recepten, Koolhydraatarm, Lunch, Warme maaltijd
KOOLHYDRAATARME SNERT
(4 personen)
Buiten is het stormachtig en grouw. Dan begint men meer trek te krijgen in ‘stevig’ eten zoals een stamppot of snert. Maar wanneer je koolhydraatarm eet is dat niet gemakkelijk. Daarom deze week de Snert zonder erwt soep. Ontzettend lekker en het smaakt bijna net zoals echte snert. Het recept is afkomstig van onze kookcollega’s van Love2Cook (www.love2cook.nl)
INGREDIËNTEN:
1 schouderkarbonade
1 ui (75g)
1 winterwortel (100g)
1 prei (100g)
250 g knolselderij
1 groentebouillonblokje
1 laurierblad
150 g broccoli
evt stukje rookworst
bladselderij
zout, peper
BEREIDING:
1. Zet de schouderkarbonade in een halve liter koud water op. Breng dit aan de kook.
2. Snipper de ui en snijd en was de prei, wortel en knolselderij in blokjes/ringetjes.
3. Voeg het bouillonblokje en het laurierblaadjes toe en breng nu aan de kook en laat dit rustig minstens 30 minuten zachtjes pruttelen. Tot zover kan je het makkelijk een dag van te voren maken. Wel gekoeld bewaren.
SOEP AFMAKEN
4. Verwijder de karbonade uit de soep en snij in kleine blokjes. Verwijder ook het laurierblaadje.
5. Kook de broccoli in 15 minuten in een apart pannetje, giet af en pureer dit met een staafmixer. Dit is nu het bindmiddel voor je soep!
6. Giet de broccolipuree bij de soep en warm langzaam op. Doe het vlees en eventueel worst in de soep en proef af op smaak. Voeg eventueel zout en peper toe. Maak af met fijngesneden bladselderij.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON:
Energie 115 kcal
Eiwitten 8,9 gram
Koolhydraten 7,5 gram
Vetten 4,1 gram
Waarvan verzadigd 1,45 gram
Voedingsvezels 6,4 gram