Alle Recepten, Hapjes en snacks, Koolhydraatarm, Lunch
Gazpacho
Gazpacho, is een koude Spaanse soep heerlijk in de zomer voor bij de lunch of bij een lichte warme maaltijd! Een soep die propvol groente zit!
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
1 kg rijpe tomaten (of als je weinig tijd hebt een ½ liter tomatensap)
1 handje basilicum
½ komkommer
1 of 2 (geroosterde) paprika`s
1 knoflookteentje, geperst
scheut olijfolie
scheutje balsamico azijn (of gewone azijn)
paar druppeltjes tabasco
1-2 sneetjes brood zonder korst in kleine stukjes
Blender of keukenmachine
ZO MAAK JE DE GAZPACHO
• Kruis 1 kilo rijpe tomaten in, dompel ze onder in kokend water, spoel ze af met koud water en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
• Maak de paprika schoon en snij deze in grove stukken.
• Schil een halve komkommer, verwijder de zaadjes en snij de komkommer fijn.
• Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine of blender.
SERVEERTIPS
• Zet de soep na bereiding terug in de koelkast. De soep wordt lekkerder als hij even een paar uur gestaan heeft.
Lekker met een getoast broodje met tapenade.
VOEDINGSWAARDE 1 PORTIE GAZPACHO:
Energie: 66 kcal
Eiwit: 1,8 g
Koolhydraten: 8 g
Vet: 27 g
Waarvan verzadigd vet: 0,4 g]
Vezels: 1,6 g gram